SOLYMÁRI HÁZIORVOSI RENDELŐ

Az orvosnál nem igazán kaptam érthető és megfelelő felvilágosítást az egészségi állapotommal és az elvégzett vizsgálatokkal kapcsolatban, pedig lennének még kérdéseim. Kihez fordulhatok?

Ön jogosult az egyéniesített formában megadott teljes körű tájékoztatásra az egészségügyi ellátása során. Ez magában foglalja azt is, hogy részletes tájékoztatást kapjon többek között a javasolt vizsgálatokról, beavatkozásokról, döntési jogáról a javasolt vizsgálatok, beavatkozások tekintetében, az ellátás folyamatáról és várható kimeneteléről, valamint később azok eredményéről (ugyanúgy az esetleges sikertelenségről is, illetve a várttól eltérő eredményről és annak okairól). Érthető módon kell, hogy megkapja a tájékoztatást, figyelemmel az Ön által feltett kérdésekre is – merthogy kérdezhet is orvosától. 
 
Ezt egészíti ki az egészségügyi dokumentáció megismerésének joga: az egészségügyi dokumentációjában foglaltakat Ön jogosult megismerni, abba betekinteni, illetve arról tájékoztatást kérni. Az egészségügyi dokumentáció tartalmáról való tájékoztatásért, valamint az abba történő betekintésért – amennyiben azokról másolatot külön nem igényel – nem kérhető térítési díj.
 
 
Read more for Ladbrokes the UK bookmakerLadbrokes UK - full information
BIGTheme - Free Templates